H Lid Media είναι μια εταιρεία προσφοράς υπηρεσιών διαδικτύου. Εξειδικευόμαστε στο κομμάτι της σχεδίασης και κατασκευής ιστοτόπων. Μέσα από την πολύχρονη εμπειρία μας, είμαστε σε θέση να σας προσφέρουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στις πιο συμφέρουσες τιμές τις αγοράς. Στο παρoν άρθρο σας παρουσιάζουμε αναλυτικά τον τρόπο λειτουργίας μας έτσι ώστε να γνωρίζετε ποια είναι η διαδικασία μας αν αποφασίσετε να συνεργαστείτε μαζί μας.

Επικοινωνήστε Μαζί μας

Το πρώτο κομμάτι είναι η επικοινωνία σας μαζί μας. Αφού έρθετε σε επαφή με το προσωπικό μας μπορείτε να λύσετε οποιαδήποτε απορία έχετε για τον κόσμο του διαδικτύου και την κατασκευή ιστοσελίδων και ιστοτόπων. Μιλώντας μαζί μας, μπορείτε να βρείτε λύσεις για οποιοδήποτε διαδικτυακό θέμα σας απασχολεί και να πάρετε μια ιδέα για το πως μπορείτε να προωθήσετε καλύτερα τα συμφέροντα της επιχείρησής σας στον κυβερνοχώρο. Αφού μάθουμε τις ανάγκες σας, θα σας παρουσιάσουμε την καλύτερη λύση για την επιχείρησή σας και εσείς μπορείτε να αποφασίσετε αν θα συνεργαστείτε μαζί μας.

Συμφωνία Συνεργασίας & Προκαταβολή

Αν έρθουμε σε συμφωνία και αποφασίσετε να συνεργαστείτε μαζί μας, γίνεται η προκαταβολή των 300€ και ξεκινάει η διαδικασία κατασκευής όπως περιγράφεται παρακάτω.

Κατοχύρωση Ονομασίας Τομέα & Αγορά Πιστοποίησης SSL

Αφού γίνει η προκαταβολή, ερχόμαστε σε συνεννόηση μαζί σας προκειμένου να αποφασίσουμε για το domain του ιστότοπού σας. Εδώ πρέπει να σας πούμε λίγα λόγια για το τι είναι το domain ή αλλιώς ονομασία τομέα προκειμένου να καταλάβετε πόσο σημαντικό είναι για εσάς και την επιχείρησή σας.

Το όνομα τομέα είναι η βασική ονομασία της ιστοσελίδας σας. Μέσω αυτής οι διάφοροι χρήστες του διαδικτύου μπορούν να βρουν και να εισέλθουν στον ιστότοπό σας. Το domain name μπορεί να σχηματιστεί από οποιονδήποτε συνδυασμό γραμμάτων και ψηφίων. Η λέξη η φράση που επιλέγουμε χρησιμοποιείται πάντα σε συνδυασμό με τις διάφορες επεκτάσεις ονομάτων τομέα , όπως .com ,.gr, κτλ. Η επιλογή της κατάληξης εξαρτάται από την σκοπιμότητα και τον γεωγραφικό προσανατολισμό του ιστότοπού σας.

Στον κόσμο του διαδικτύου η ονομασία του τομέα σας είναι η ταυτότητα της ιστοσελίδας σας και είναι μοναδική. Δηλαδή, δεν θα βρείτε ποτέ δύο ιστοσελίδες με το ίδιο ακριβώς domain. Για αυτό τον λόγο χρειάζεται να βρεθεί το κατάλληλο όνομα τομέα έτσι ώστε να αντιπροσωπεύει πλήρως τον σκοπό της επιχείρησής σας και να εξυπηρετεί απολύτως όλες σας τις ανάγκες. Κάθε ιδιώτης, επιχείρηματίας η οργανισμός οποιουδήποτε είδους που θέλει να έχει μια ισχυρή παρουσία στο διαδίκτυο πρέπει να κατοχυρώσει ένα όνομα τομέα.

Αφού αποκτήσετε το δικό σας domain, ιστότοπο και διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, γνωστές και ως e-mail, θα δοθεί στην επιχείρηση σας μια ολοκληρωμένη επαγγελματική εμφάνιση. Μέσω της κατοχύρωσης μιας ονομασίας τομέα κάθε επιχείρηση, ιδιώτης ή οργανισμός έχει την δυνατότητα να προστατεύσει τα πνευματικά δικαιώματα και τα εμπορικά σήματα του. Με αυτό τον τρόπο μπορεί να δημιουργήσει ένα αξιόπιστο και αναγνωρίσιμο όνομα και να ανεβάσει το ενδιαφέρον για τις υπηρεσίες και τα προϊόντα του μέσα από τις μηχανές αναζήτησης.

Μαζί με το domain αγοράζουμε και την απαραίτητη πιστοποίηση SSL (Secure Sockets Layer) προκειμένου ο ιστότοπός σας να έχει την απαραίτητη ασφάλεια που χρειάζεται για να κερδίσει την εμπιστοσύνη του ενδιαφερόμενου πελατειακού κοινού. Το SSL είναι ένας σύνδεσμος ο οποίος διασφαλίζει την ασφαλή μεταφορά δεδομένων μεταξύ ενός διακομιστή ιστού και των εκάστοτε φυλλομετρητών. Χρησιμοποιώντας το βιομηχανικό πρότυπο ασφαλείας SSL διασφαλίζουμε ότι όλα τα δεδομένα του ιστότοπού σας θα είναι πάντα ιδιωτικά και ολοκληρωμένα.

Φυσικά μαζί με την πιστοποίηση SSL έρχονται και οι απαραίτητες οπτικές ενδείξεις στην ιστοσελίδα σας προκειμένου να διασφαλιστεί η απόλυτη εμπιστοσύνη των χρηστών σας. Αυτές οι ενδείξεις είναι συνήθως ένα εικονίδιο κλειδαριάς ή μια πράσινη μπάρα στην αριστερή πλευρά του ονόματος τομέα.

Όσο διαρκεί αυτή η διαδικασία εμείς θα σας δώσουμε τις καλύτερες δυνατές λύσεις αλλά πάντα η τελική επιλογή είναι δική σας.

Συλλογή Πληροφοριών

Αφού κατοχυρωθεί το επιθυμητό όνομα τομέα για την ιστοσελίδα σας προχωράμε στο επόμενο βήμα που είναι αυτό της συλλογής πληροφοριών. Αυτό είναι ίσως το πιο σημαντικό κομμάτι της όλης διαδικασίας καθώς εδώ πρέπει να γίνει σωστή δουλειά από μέρους σας προκειμένου να πάρουμε την καλύτερη δυνατή ιδέα για την επιχείρησή σας και τις ανάγκες της. Δηλαδή, όσο πιο λεπτομερή είναι τα στοιχεία που θα μας παραδώσετε τόσο πιο υψηλή θα είναι η ποιότητα του αποτελέσματος της δουλειάς μας.

Εδώ οφείλουμε να σας θυμίσουμε το γεγονός ότι κανείς δεν ξέρει την επιχείρησή σας ή το κατάστημά σας, καλύτερα από εσάς. Άρα, για να κάνουμε σωστή δουλειά και να δώσουμε στην ιστοσελίδα σας εικόνα ανάλογη με αυτή του καταστήματός ή της επιχείρησής σας,πρέπει να μας δώσετε όσα πιο πολλά στοιχεία μπορείτε. Χρησιμοποιώντας μια μεταφορά, θα λέγαμε ότι εμείς αναλαμβάνουμε να κτίσουμε το διαδικτυακή βιτρίνα της επιχείρησης σας αλλά εσείς είστε υπεύθυνοι να μας παρέχετε τα υλικά. Όσο πιο άφθονα και καλής ποιότητας είναι αυτά τα υλικά τόσο πιο καλό θα είναι το αποτέλεσμα της δουλειάς μας. Χωρίς καλής ποιότητας υλικά ή στην προκειμένη περίπτωση, πληροφορίες όσο και να προσπαθήσουμε το αποτέλεσμα δεν θα είναι αντιπροσωπευτικό της επιχείρησής σας.

Για αυτό τον λόγο είναι σημαντικό να κατανοήσετε ότι αν αποφασίσετε να συνεργαστείτε μαζί μας, είναι δική σας ευθύνη να μας παρέχετε όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες για την επιχείρησή σας και τις δραστηριότητες αυτής. Αφού το κάνετε αυτό, εμείς αναλαμβάνουμε να δώσουμε στην ιστοσελίδα σας την εικόνα που της αξίζει.

Σχεδιασμός Ιστοσελίδας – Web Design

Αφού λοιπόν έχουμε στα χέρια μας όλες τις απαραίτητες πληροφορίες από εσάς, μπαίνουμε στο κομμάτι της σχεδίασης της ιστοσελίδας σας. Σε αυτό το στάδιο χρησιμοποιούμε όλα τα διαθέσιμα εργαλεία που έχουμε στα χέρια μας προκειμένου να δώσουμε στον ιστότοπό σας την καλύτερη δυνατή εικόνα. Φυσικά, καθ όλη την διάρκεια του σχεδιασμού είμαστε σε διαρκή επαφή μαζί σας προκειμένου να μπορέσουμε να κάνουμε το site σας όσο πιο αντιπροσωπευτικό της επιχείρησής σας γίνεται. Η όλη διαδικασία μπορεί να πάρει από μερικές ώρες έως και μέρες αναλόγως του θέματος που διαχειριζόμαστε και της δυσκολίας αυτού.

Εμείς πάντα θα φροντίσουμε να πετύχουμε την μέγιστη δυνατή συμφωνία με τις πληροφορίες που έχουμε στην κατοχή μας αλλά η δικής σας άποψη παίζει πάντα σημαντικό ρόλο εφόσον είστε διαθέσιμοι να την δώσετε. Σημαντικό ρόλο στο κομμάτι του σχεδιασμού παίζουν τα λογότυπα της επιχείρησής σας, εφόσον διαθέτει κάποιο, και τα χρώματα που εσείς επιθυμείτε καθώς πάνω σε αυτά θα βασίσουμε το συνολικό πλαίσιο των σχεδίων μας.

Η πολύχρονη εμπειρία μας στον χώρο του σχεδιασμού ιστοτόπων μας έχει δώσει την απαραίτητη γνώση για να μπορούμε να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα όσον αφορά την αισθητική της ιστοσελίδας σας. Εμπιστευθείτε τις γνώσεις μας, προσθέστε και την δική σας αισθητική και σίγουρα το αποτέλεσμα θα σας αφήσει απολύτως ικανοποιημένους.

Έρευνα Αγοράς

Παράλληλα με την σχεδίαση, η ομάδα μας προχωράει και στο σημαντικότατο κομμάτι της έρευνας αγοράς. Δηλαδή, αναλύουμε την διαδικτυακή αγορά για τα προϊόντα και τις υπηρεσίες που προσφέρει κάθε επιχείρηση και φροντίζουμε να πάρουμε όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες για αυτήν. Όλες οι πληροφορίες που θα συλλεχθούν κατά την διάρκεια αυτής της έρευνας θα ληφθούν σοβαρά υπόψιν σε όλο το στάδιο σχεδιασμού και ανέγερσης του ιστοτόπου.

Αυτό μας δίνει την δυνατότητα να προχωρήσουμε ακόμη πιο πέρα από το άριστο οπτικό αποτέλεσμα και να δώσουμε την ευκαιρία στον ιστότοπό σας να γίνει ένα άριστο εργαλείο προσέλκυσης νέου πελατειακού κοινού. Κάθε Web Designer που σέβεται τον εαυτό του και τους πελάτες του πρέπει να κάνει μια αναλυτική έρευνα αγοράς προτού ανεγείρει μια ιστοσελίδα καθώς χωρίς αυτό το κομμάτι η εκάστοτε ιστοσελίδα δεν είναι παρά μια ανούσια αποθήκη πληροφοριών.

Εμείς φροντίζουμε η ιστοσελίδα σας να γίνει ένα από τα πιο χρήσιμα εργαλεία στην φαρέτρα κάθε επιχειρηματία. Έτσι δίνουμε την ευκαιρία στους πελάτες μας να ανοιχτούν σε νέους ορίζοντες και να πολλαπλασιάσουν το πελατειακό τους κοινό.

Έρευνα Ανταγωνιστών

Οποιασδήποτε και αν είναι ο κλάδος εξειδίκευσης της επιχείρησής σας, το σίγουρο είναι ότι υπάρχουν ανταγωνιστές που ενδιαφέρονται για το ίδιο πελατειακό κοινό και προσπαθούν να το προσελκύσουν με διάφορους τρόπους. Εμείς στην Lid Media φροντίζουμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό για μάθουμε τα πάντα για τους ανταγωνιστές σας και το πως αυτοί κινούνται στον κόσμο του διαδικτύου.

Αν αποφασίσετε να συνεργαστείτε μαζί μας, εμείς θα βρούμε όλες τις σελίδες που μπορούν να σας ανταγωνιστούν και θα μάθουμε τα πάντα για αυτές. Κάνοντας αυτή την διαδικασία είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε πως να «χτυπήσουμε» τον ανταγωνισμό και πως να κάνουμε τον δικό σας ιστότοπο καλύτερο. Συνεργαστείτε μαζί μας και εμείς θα φροντίσουμε η ιστοσελίδα σας να είναι πολύ καλύτερη από αυτές των ανταγωνιστών σας και έτσι θα σας δώσουμε την ευκαιρία να κατακτήσετε την κορυφή του τομέα που δραστηριοποιήστε.

Έρευνα Λέξεων-Κλειδιών

Οι λέξεις-κλειδιά ή αλλιώς keywords είναι οι λέξεις ή φράσεις οι οποίες χρησιμοποιούνται από τους χρήστες των μηχανών αναζήτησης προκειμένου να τους παρουσιαστούν οι επιθυμητές ιστοσελίδες. Για παράδειγμα, κάποιος που ψάχνει να αγοράσει ένα κατσαβίδι θα πληκτρολογήσει στο πλαίσιο αναζήτησης την φράση «κατσαβίδι τιμή» ή «κατσαβίδι αγορά» και θα του παρουσιαστούν τα κατάλληλα αποτελέσματα. Σε αυτήν την περίπτωση οι λέξεις- κλειδιά είναι το «κατσαβίδι τιμή» και το»κατσαβίδι αγορά».

Μέσα από αυτό το παράδειγμα μπορείτε να καταλάβετε τι σημαίνει keyword. Αυτές τις λέξεις-κλειδιά το Google και οι υπόλοιπες μηχανές αναζήτησης τις συνδέουν με διάφορες ιστοσελίδες τις οποίες θεωρούν σχετικές με τις εν λόγω αναζητήσεις. Κάποιες από αυτές έχουν αρκετά υψηλό ανταγωνισμό καθώς είναι πολλοί αυτοί που τις «κυνηγάνε», ενώ άλλες είναι αρκετά πιο εύκολο να «πιαστούν».

Ανάλογα με τον τομέα εξειδίκευσης της επιχείρησής σας υπάρχουν αρκετές εκατοντάδες αν όχι χιλιάδες λέξεις-κλειδιά που σας ενδιαφέρουν να «πιάσετε». Αυτές οι λέξεις ή φράσεις κλειδιά είναι ουσιαστικά οι αναζητήσεις που μπορούν να προωθήσουν ενδιαφερόμενους πελάτες από τις μηχανές αναζήτησης στην ιστοσελίδα σας. Όπως καταλαβαίνετε όσο πιο υψηλές θέσεις καταλαμβάνετε στις διάφορες αναζητήσεις του τομέα σας τόσο πιο πολύ θα αυξηθεί το πελατειακό σας κοινό.

Η ομάδα μας φροντίζει να μάθει τα πάντα για τις λέξεις-κλειδιά του τομέα σας και αυτή την γνώση την χρησιμοποιούμε στο στήσιμο της ιστοσελίδας σας. Με αυτό τον τρόπο σας δίνουμε την δυνατότητα να πιάσετε όσο πιο υψηλές θέσεις γίνεται στις αναζητήσεις του Google και έτσι να προσελκύσετε όσο το δυνατόν περισσότερους ενδιαφερόμενους χρήστες στην ιστοσελίδα σας.

Κατασκευή ιστοσελίδας Με On-Page-SEO

Αφού έχουμε στην κατοχή μας όλες τις πληροφορίες από εσάς και έχει ολοκληρωθεί το στάδιο της συνολικής έρευνας και αυτό του σχεδιασμού προχωράμε στο κομμάτι της κατασκευής της ιστοσελίδας σας. Αυτό γίνεται πάντα με γνώμονα την επιτυχία της επιχείρησής σας και την δική σας ικανοποίηση.

Για αυτόν τον λόγο καθετί που φτιάχνουμε πάνω στον ιστότοπό σας γίνεται βάση των σύγχρονων τεχνικών On-Page-SEO. Το on-page-SEO είναι η βελτιστοποίηση περιεχομένου των ιστοσελίδων σύμφωνα με τις προδιαγραφές των μηχανών αναζήτησης. Δηλαδή, βελτιστοποιούμε το περιεχόμενο της ιστοσελίδας σας (κείμενα, εικόνες, βίντεο και ότι άλλο υπάρχει) έτσι ώστε να την κάνουμε όσο πιο ελκυστική γίνεται στα μάτια των μηχανών αναζήτησης.

Το σίγουρο είναι ότι μόλις τελειώσουμε με την ανέγερση του ιστοτόπου σας θα είναι έτσι φτιαγμένο που θα μπορεί εύκολα να ανεβεί στις πρώτες θέσεις στις αναζητήσεις του Google που σας ενδιαφέρουν.

Προσθήκη Ιστοσελίδας στο δίκτυο CDN

Πολλές φορές θα έχετε παρατηρήσει ότι κάποιες ιστοσελίδες είναι πιο αργές από κάποιες άλλες χωρίς προφανή λόγο. Εδώ πρέπει να σας εξηγήσουμε λίγο πως λειτουργεί η μετάδοση δεδομένων στο διαδίκτυο. Από την στιγμή που κάνετε μια αναζήτηση στον υπολογιστή σας αρχίζουν και φορτώνονται δεδομένα από διάφορους διακομιστές. Μόλις επιλέξετε την σελίδα που θέλετε να εισέλθετε, συνδέεστε με τον διακομιστή της συγκεκριμένης ιστοσελίδας η αλλιώς server.

Η ταχύτητα με την οποία θα φορτωθούν τα δεδομένα στον υπολογιστή σας εξαρτάται από την γεωγραφική απόσταση που έχετε από τον συγκεκριμένο διακομιστή, από την ταχύτητά του και από κάποιους άλλους παράγοντες. Εμείς προκειμένου να διασφαλίσουμε ότι η ιστοσελίδα σας δεν θα έχει προβλήματα ταχύτητας σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου και αν θέλετε να την δουλέψετε χρησιμοποιούμε το δίκτυο CDN (Content Delivery Network).

Για το πως ακριβώς δουλεύει το CDN θα μπορούσαμε να γράψουμε ολόκληρους τόμους αλλά σίγουρα κάτι τέτοιο δεν είναι λειτουργικό ούτε είναι χρήσιμο να το παραθέσουμε στο παρόν άρθρο. Αυτό που θέλουμε να πούμε για το CDN είναι ότι είναι ένα δίκτυο παροχής περιεχομένου που χρησιμοποιεί διάφορους πόρους σε όλο το εύρος του διαδικτύου. Δηλαδή, όταν ένας χρήστης θέλει να εισέλθει σε μια ιστοσελίδα που είναι στο δίκτυο CDN, το ίδιο το δίκτυο παίρνει υπόψη την γεωγραφική τοποθεσία του ίδιου και του διακομιστή της ιστοσελίδας που τον ενδιαφέρει και του προσφέρει τα δεδομένα με τέτοιο τρόπο ώστε να φτάσουν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα στην οθόνη του υπολογιστή του.

Εν ολίγοις, κάθε ιστοσελίδα που βρίσκεται στο δίκτυο CDN έχει ένα μεγάλο πλεονέκτημα ταχύτητας απέναντι στους ανταγωνιστές της. Εμείς φροντίζουμε ο ιστότοπός σας να αποκτήσει αυτό το πλεονέκτημα και έτσι να μην αντιμετωπίσει ποτέ κανένα θέμα χαμηλής ταχύτητας.

Ενεργοποίηση Ιστοσελίδας & Τροποποιήσεις

Ξεκινάει η χρέωση 30€/μήνα και περιλαμβάνει υποστήριξη, φιλοξενία και οποιεσδήποτε επιθυμητές τροποποιήσεις θέλετε να γίνουν στην ιστοσελίδα σας.

Αφού λοιπόν έχουν γίνει όλα τα προηγούμενα η ιστοσελίδα σας είναι πλέον έτοιμη να ανοιχτεί για το κοινό. Το τελευταίο βήμα που κάνουμε πριν την ανοίξουμε είναι να ζητήσουμε την τελική σας έγκριση. Σας ζητάμε να την ελέγξετε αναλυτικά και εφόσον το επιθυμείτε, μπορείτε να ζητήσετε να γίνουν οποιεσδήποτε αλλαγές θέλετε. Αν υπάρχουν αλλαγές τις κάνουμε, αν όχι ανοίγουμε την ιστοσελίδα σας κανονικά.

Από αυτό το σημείο και έπειτα ξεκινάει η μηνιαία χρέωση των 30€ η οποία περιλαμβάνει την φιλοξενία του ιστοτόπου σας και την διαρκή υποστήριξη. Οποιαδήποτε στιγμή μας χρειαστείτε θα είμαστε στο πλάι σας για να σας προσφέρουμε κάθε δυνατή βοήθεια και να διασφαλίσουμε την ασφαλή και σωστή λειτουργία της ιστοσελίδας σας. Για οποιοδήποτε πρόβλημα έχετε ή αν θέλετε να γίνει κάποια αλλαγή στην πορεία μπορείτε πάντα να επικοινωνείτε μαζί μας και εμείς θα φροντίσουμε να καλύψουμε όλες τις ανάγκες της ιστοσελίδας σας.

Χρόνος Παράδοσης

Τέλος, θέλουμε να πούμε ότι η ιστοσελίδα σας θα είναι έτοιμη μέσα σε τριάντα μέρες από την στιγμή που θα έχουμε όλες τις πληροφορίες στα χέρια μας. Εδώ θέλουμε να σημειώσουμε ότι η περίοδος αυτή ξεκινάει όχι από την πρώτη στιγμή της τηλεφωνικής μας επικοινωνίας αλλά από την στιγμή που θα μας παραδώσετε όλα εκείνα τα στοιχεία που αναφέρουμε στην ενότητα «Συλλογή Πληροφοριών».

Για οποιεσδήποτε απορίες με τον κόσμο του διαδικτύου έχετε μπορείτε πάντα να επικοινωνήσετε μαζί μας, θα χαρούμε να σας ακούσουμε και να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή λύση.