Γιατί Είναι Σημαντικό το SEO για Την Επιχείρηση σας;

SEO και Επιχειρήσεις

SEO και Επιχειρήσεις – Τι είναι το SEO;

Το SEO (Search Engine Optimization) είναι η διαδικασία βελτιστοποίησης του περιεχομένου ενός ιστότοπου δημιουργώντας ένα φιλικό περιβάλλον προς τον επισκέπτη. Με αυτόν τον τρόπο στοχεύουμε στην καλύτερη δυνατή κατάταξη στις μηχανές αναζήτησης. Έτσι, αυξάνεται η κίνηση στον ιστότοπο σας ποσοτικά αλλά και ποιοτικά.

Θεωρείται άραγε πως η βελτιστοποίηση στις μηχανές αναζήτησης (SEO) είναι άσκοπη σπατάλη χρόνου αλλά και χρημάτων ; Δυσκολεύεστε να κατανοήσετε γιατί είναι σημαντικό το SEO για την επιχείρηση σας ; Εάν η απάντηση σας σε αυτά τα ερωτήματα είναι ναι τότε βρίσκεστε στην ίδια κατάσταση με πολλούς ιδιοκτήτες επιχειρήσεων, επιχειρηματίες και επαγγελματίες στο marketing.

SEO και Επιχειρήσεις – Τα Στατιστικά Στοιχεία

SEO Στατιστικά

Παρόλα αυτά, είναι σημαντικό να μην συνεχίσετε με αυτή την λογική. Μπορεί να έχουν αλλάξει πολλά τελευταία σε ότι έχει να κάνει με το SEO, ωστόσο είναι τόσο σημαντικό όσο ήταν και πριν από 5 χρόνια. Πριν βρεθούμε στις ουσιαστικότερες λεπτομέρειες για την σημαντικότητα του SEO θα αφήσουμε τα ακόλουθα στατιστικά να μιλήσουν για μας.

  • Η Google λαμβάνει πάνω από 100 δισεκατομμύρια αναζητήσεις τον μήνα!
  • To 72% των καταναλωτών οι οποίοι πραγματοποίησαν μια τοπική αναζήτηση, επισκέφθηκαν ένα κατάστημα σε απόσταση εντός 8 χιλιομέτρων.
  • Οι περισσότερες αναζητήσεις στην Google λαμβάνουν χώρα σε κινητές συσκευές πολύ περισσότερο από ότι σε υπολογιστές. Αυτό συμβαίνει σε 10 χώρες, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ και της Ιαπωνίας.

Παρόλο που τα πρότερα στατιστικά στοιχεία πρέπει να είναι αρκετά για να σας πείσουν ότι το SEO είναι σημαντικό, υπάρχει ένα ακόμα πράγμα που πρέπει να ξέρετε:

To 66% των εμπόρων λένε πως το να βελτιώσουν το SEO αυξάνοντας και την οργανική τους παρουσία, είναι η κορυφαία προτεραιότητα τους.

 

Με άλλα λόγια, ενώ εσείς μένετε πίσω σε ότι έχει να κάνει με την σωστή δουλειά στον τομέα του SEO, οι ανταγωνιστές σας δίνουν μεγάλη σημασία σε αυτό. Πιθανότατα ξοδεύουν χρόνο, χρήμα και άλλους πόρους εστιάζοντας σε αυτόν τον τομέα της στρατηγικής μάρκετινγκ. Παρακάτω, θα δούμε 4 σημαντικούς λόγους οι οποίοι μας δείχνουν ουσιαστικά γιατί είναι σημαντικό το SEO.

SEO και Επιχειρήσεις – Το SEO Δημιουργεί Δωρεάν, Στοχευμένη Κίνηση

SEO Στοχευμένη Κίνηση

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι υπάρχουν πολλοί τρόποι επισκεψιμότητας. Για παράδειγμα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την διαφήμιση με κόστος ανά κλικ. Με αυτόν τον τρόπο διαφήμισης κατευθύνετε την επισκεψιμότητα στην ιστοσελίδα σας και πληρώνετε ανάλογα με τα κλικ που έγιναν στην διαφήμιση σας. Μαζί με αυτόν τον τρόπο, ακολουθεί και η δυναμική των κοινωνικών δικτύων η οποία στις μέρες μας προσφέρει απλόχερα μέσω της προβολής, την κατάλληλη επισκεψιμότητα και τους δυνητικούς πελάτες.

Ωστόσο, δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από την οργανική κίνηση μέσω των μηχανών αναζήτησης (Google, Bing, Yahoo κλπ). Με αυτόν τον τρόπο δεν χρειάζεται να ξοδεύετε χρήματα. Αντ’ αυτού ο ιστότοπος σας συνεχίζει να δημιουργεί στοχευμένη επισκεψιμότητα, όλα χωρίς να ξοδεύετε δεκάρα. Σίγουρα θα χρειαστεί να βάλετε πόρους όσον αφορά την στρατηγική σας που αφορά το SEO για να το διατηρήσετε σε καλό δρόμο. Παρόλα αυτά, αξίζει τον κόπο η όλη διαδικασία μόλις ξεκινήσει η δωρεάν κίνηση να φτάνει σε μεγάλους αριθμούς επισκεπτών.

SEO και Επιχειρήσεις – Το SEO είναι Καλό για την Επωνυμία

Branding και SEO

Τι ακριβώς βλέπουν οι άνθρωποι όταν αναζητούν συγκεκριμένη υπηρεσία η το προϊόν σας ; Θα συναντήσουν τον ιστότοπο σας, τις κοινωνικές πλατφόρμες και τις δημοσιεύσεις που συζητούν την επιχείρηση σας ; Η παρουσιάζονται πληροφορίες σχετικά με τους ανταγωνιστές ;

Με την σωστή προσέγγιση στο SEO, μπορείτε να βελτιώσετε το διαδικτυακό σας branding (επωνυμία) και ταυτόχρονα να αυξήσετε την προβολή. Ίσως αυτό δεν θα μπορέσει να οδηγήσει σε άμεσες πωλήσεις αλλά η οικοδόμηση του brand σας θα αποφέρει μακροπρόθεσμα, ένα ικανοποιητικό κέρδος.

SEO και Επιχειρήσεις – Το SEO Δείχνει ότι Είστε Αξιόπιστοι

SEO Αξιοπιστία

Στην σημερινή εποχή δυστυχώς υπάρχουν πάρα πολλές εταιρίες οι οποίες έχουν μικρή διάρκεια ζωής. Με άλλα λόγια, μια εταιρία υπάρχει σήμερα ενώ μπορεί να μην υπάρχει αύριο. Αυτό μπορεί να κάνει εξαιρετικά δύσκολο για έναν καταναλωτή το να πάρει μια σίγουρη απόφαση αγοράς. Με την σωστή στρατηγική SEO μπορείτε να δημιουργήσετε αξιοπιστία για την επιχείρηση σας. Καταρχάς, οι καταναλωτές ενδέχεται να μην λάβουν γνώση της εταιρίας σας. Ωστόσο, καθώς συνεχίζουν να βλέπουν τον ιστότοπο σας στις κατατάξεις των μηχανών αναζήτησης, θα συνειδητοποιήσουν πως έχετε πολλά να προσφέρετε.

SEO και Επιχειρήσεις – Το SEO σας Εξοικονομεί Χρήματα

SEO Εξοικονόμηση Χρημάτων

Πολλοί επιχειρηματίες δεν βλέπουν το SEO με αυτόν τον τρόπο. Αντίθετα, το βλέπουν ως τίποτα περισσότερο από έναν »λάκο που τρώει χρήματα». Αυτό δεν είναι αλήθεια. Η αλήθεια είναι πως θα χρειαστεί αν ξοδέψετε μπόλικο χρόνο και (κάποιες φορές) μερικά χρήματα εκ των προτέρων. Αυτό είναι απαραίτητο εάν θέλετε να οικοδομήσετε ένα στερεό υπόβαθρο, όπως το να σχεδιάσετε έναν φιλικό ως προς το SEO ιστότοπο δημιουργώντας υψηλής ποιότητας περιεχόμενο και χτυπώντας τον ανταγωνισμό στην εκάστοτε εργασιακή βιομηχανία που ανήκετε.

Όταν έχετε πλέον καθιερώσει την στρατηγική σας και οι προσπάθειες με το SEO σας αρχίζουν να πληρώνουν θα συνειδητοποιήσετε ότι πραγματικά εξοικονομείτε χρήματα. Δεν θα χρειαστεί ποτέ να πληρώσετε υπέρογκα ποσά για διαφήμιση. Αντ’ αυτού συνεχίζετε να εργάζεστε με το σχέδιο σας, παρακολουθώντας συνεχώς την οργανική ροή κυκλοφορίας και πως αυτή θα αυξάνεται μέρα με την μέρα.

SEO και Επιχειρήσεις – Συμπέρασμα

SEO Επιτυχία

Εάν δυσκολευόσασταν να κατανοήσετε τι ακριβώς είναι το SEO, λογικά πλέον αυτό δεν θα πρέπει να συμβαίνει. Από τώρα και στο εξής θα εκτιμήσετε καλύτερα και σωστότερα το SEO το οποίο θα φέρει πολλαπλά οφέλη στην επιχείρηση σας με το πέρας των εβδομάδων, των μηνών και των επόμενων χρόνων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *